Category: Oameni cu pisici pe creier

Oameni cu pisici pe creier

Un subiect la care să vă gândiți

M-am gândit să fac postarea asta în week-end și nu în timpul săptămânii pentru că nimeni nu merită să înceapă sau să continue săptămâna având în cap un astfel de subiect.

Dar, poate, cine știe, în timp ce beți o cafeluță pe canapeaua din living sau după ce v-ați întors de la Wonder Woman, filmul care a întrecut Matrixul în prima săptămână, în box-office, bă, Matrixul!!!, poate atunci veți vedea postarea asta cu ochi mai buni și un pic mai relaxat.

Este un apel la…normalitate, zic eu.

PROBLEMA

Și cum fiecare postare mai “cu greutate” pe care o facem este, de obicei, declanșată de o situație concretă, iată situația care a declanșat această postare.

Noi, în momentul de față, avem în casă 15 pisici: Zanetti, Milito, Haruki și Sălbatica (ei sunt ai noștri). Chiorâslacu’ și Zanețica, cei doi frați cu probleme la ochi, Bolt, motănelul negru de aproximativ un an, care e cam speriat, dar nu salbatic, Barceloneta, Gogoșica, cei doi Neghiniți, Rainy, încă o pitică, de nici două luni, proaspăt colectată de pe stradă, ultima “subsolistă” și ultima fetiță a lui Moby Dick, care ne-a fost întoarsă pentru că “rusoaica” domnișoarei care o luase o bătea foarte tare și domnișoara s-a speriat pentru siguranța piticei. Paranteză: Ne puteți suna la 0724408349 dacă doriți să adoptți vreunul dintre ei.

Ieri, adică vineri, 16.06.2017 am primit două cereri de ajutor. Una legată de cinci pui de pisică , de o lună, abandonați într-o cutie; cealaltă, legată de alți 4 pui de aproximativ 3 luni, scoși de o doamnă dintr-un canal, duși într-un foster la cineva într-un garaj, care nu mai pot fi ținuți acolo.

Un lucru e clar, noi nu mai avem cum să băgăm pisici în casă. Pur și simplu nu mai avem cum. E complicat să ai grija de 15 pisici și fizic și psihic. Mai ales că de un an nu am avut nicio zi în care să avem mai puțin de 7 pisici în casă, deci, în permanență 3 outsidere.

O POSIBILĂ SOLUȚIE

Noi promovăm zilnic câteva cazuri de pisici abandonate pe pagina noastră de facebook. Unele dintre ele își găsesc căsuțe ca urmare a promovării noastre. Altele nu sunt atât de norocoase, însă noi continuăm să le promovăm (în măsura în care cei care se ocupă de ele continuă să țină legătura cu noi) până când și ele vor avea parte de același deznodământ fericit.

Am ales să facem asta pentru că așa ni s-a părut normal, să ajutăm cât și cum putem tot ce înseamnă pisicuțe care au nevoie de ajutorul nostru. Și ne descurcăm destul de bine. Așa cum spuneam și într-o postare pe blog, zilele trecute, 7-8 pisici din 10 promoate de noi îi găsesc căsuțe. Este o estimare “ochiometrică”, eposibil să fie 7-8, e posibil să fie 6…

Dar, iată că ne lovim și de situații cum este cea de ieri, în care nu putem să facem altceva, decât să le promovăm pe paginia noastră de facebook. Iar unele cazuri sunt destul de urgente. Așa că ne-am gândit…Cum am putea ajuta și mai mult această cauză a salvatorilor de pisicuțe? Iată o posibilă soluție. Ce s-ar întâmpla dacă din cei 13.000 de prieteni ai paginii 20 ar putea să ia câte un pisic în foster/cazare temporară?

E vorba de 0,17% dintre oamenii care au dat like la această pagină.

CE PRESUPUNE ACEST LUCRU?

S-ar putea să vi se pară complicat, dar aveți un pic de răbdare și citiți mai departe.

Gândiți-vă că cel ce vă face propunerea asta, adică unul dintre fondatorii paginii, în urmă cu doi ani și un pic nu avea nimic de-a face cu pisicile (despre asta voi vorbi pe larg într-o altă postare). Și acum am ajuns, după doi ani și un pic, să iau de pe stradă și să dau spre adopție peste 60 de pisici. Și să ajut la adoptarea altor sute de pisici, prin distribuirea cazurilor lor pe pagina noastră.

Nu este așa complicat să ai grijă de un pisic, precum ar putea părea la prima vedere. Faptul că sunteți plecat de acasă mult timp, să zicem 8-12 ore pe zi, nu afectează calitatea vieții pisicii, atât timp cât are parte de hrană după posibilități, apă și un loc unde să doarmă. Pisicile nu sunt așa “needy” precum sunt câinii și nici nu necesită atât de multă atenție, dar pot oferi la fel de multă dragoste.

În plus, gândiți-vă, le e mai bine afară, pe stradă, printre mașini, printre alte pisici, unele sălbăticite, printre oameni idioți, care își fac un scop din a răni animalele sau pur și simplu expuse la boli și intemperiile naturii?

CÂT TE COSTĂ PE LUNĂ SĂ AI GRIJĂ DE O PISICĂ?

Vă voi face un plan pe produsele folosite de noi, dar există produse mai ieftine pe piață, care pot asigura o viață foarte ok unei pisici aflate în foster. Mâncarea uscată costă între 15 și 35 de lei kg. Chiar nu știu câtă mâncare uscată consumă o pisică pe lună, pentru că…nu am avut niciodată doar o pisică în casă, dar prespun că mai mult de două kilograme nu are cum, mai ales dacă vorbim despre pui.

Mâncarea umedă costă între 3 și 5 lei pliculețul și este recomandat să îi dați pisicii dvs de două-trei ori pe săptămână măncare umedă, dacă a trecut de primul an și în fiecare zi cât sunt mici (de două ori pe zi cât sunt pui – un plic sau jumătate de plic la masă și o dată pe zi după 6-7 luni).

Silicatul de pus în litieră costă între 17 și 36 de lei, depinde de produs și cantitate. Pentru o pisică este suficient un sac pe săptămână. Poate ajunge chiar și pentru mai mult timp. Puteți folosi și nisip special, care e mai ieftin.

Ați mai avea nevoie de o litieră, de un vas pentru apă, un vas pentru mâncare uscată și unul pentru mâncare umedă. Cu totul costă până în 30-50 de lei.

Calculele le puteți face singuri, în funcție de posibilități. Cu mențiunea că nu e musai să luați pliculețe de 3 lei sau silicat de 36 de lei. Un pisic în foster are cea mai mare nevoie de un acoperiș deasupra capului și poate sta și cu pliculețe la un leu și nisip la 10 lei sacul (care ajunge mai mult de o săptămână).

Dincolo de bani și de alte probleme, o astfel de experință poate fi una plăcută și vă poate schimba perspectiva asupra lucrurilor.

Cine știe, poate 20 dintre voi chiar vă veți hotărî să încercați o astfel de experiență (dintre cei care nu au făcut asta până acum sau vreți să mai încercați). Iar noi promitem să fim alături de voi cu sfaturi și informații, când veți avea nevoie.

Până una alta Zanetti vă salută. Mă rog, vă salut eu în locul lui, că el doarme dus. E plăcut să scrii când Zanetti doarme dus la capul meu. Vă vedeți într-o ipostază asemănătoare? 😛

 

 

Oameni cu pisici pe creierPoveștile "Pisici pe creier"

Poveste cu două “norvegience” și trei dihori

Am fost pe la Moby Dick astăzi, în vizită. Și ne felicităm pentru alegerea făcută atunci când am dat curs ofertei de cazare temporară făcute de doamnele Angela și Victoria. Așa cum spune o vorbă din popor, l-am prins de Dumnezeu de un picior cu această cazare.

Moby Dick este încă timidă și sperioasă, se ascunde în spatele caloriferului sau în orice loc mai strâmt, în care se simte mai protejată.

Dar, fiți pe pace, avem vești foarte bune.

În primul rând, i-a trecut mastita, după ce doamnele au “doftoricit-o” cum trebuie, adică au masat-o zi de zi cu un unguent special pe mamaloane.

În al doilea rând, chiar dacă e speriată, Moby Dick stă fără probleme la doamne în brațe. Chiar toarce și se vede că se simte extraordinar în acest mediu.

În al treilea rând și la fel de important, într-o săptămână, Moby Dick a pus serios carne pe ea. Când am dus-o în cazare era suptă de energie de cei 8 monstruleți (apropo, nu uitați că mai avem o mică norvegiană de pădure de dat 🙂 și era foarte slabă. Când o mângâiam îi simțeam șira spinarii și coastele. Nu mai e cazul acum…

Am plecat de acolo încărcați cu energie pozitivă, genul ală de energie care te face să mergi mai departe, care îți aduce confirmarea că ceea ce facem este bine. Asta după o zi în care a trebuit să facem una dintre cele mai grele postări pe care le-am făcut vreodată!

Așa…nu v-am păcalit, în caz că vă întrebați de ce am dat titlul ‘Poveste cu două “norvegience” și trei dihori’. Moby Dick are o colegă de apartament tot din nordul îndepărtat 🙂 O frumusețe cum rar ne-a fost dat să vedem. Ea este senzația.

Și au mai rămas trei dihori, din titlu, nu? Mda, sunt și ei parte din peisaj. Sunt niște drăgălași, niște personaje în adevăratul sens al cuvântului 🙂 Unul dintre ei este orb, dar la fel de iubit ca toate suflețelele din casă, doamnele iubesc, animalele, v-am spus, nu? Parcă v-am spus. Dacă nu v-am spus, vă mai spunem o dată. DOAMNELE IUBESC ANIMALELE. Le place să manânce…de toate 🙂 Dihorii, nu doamenele. Ne-au cucerit din prima. Și dihorii, și doamnele.

Iat-o și pe Moby Dick. Timidă dar frumoasă foc 🙂 Sperăm să o vedem cât de curân la rubrica Adoptați și fericiți.

DonațiiOameni cu pisici pe creier

JURNALUL NINETEI (1.06.2017) – La mulți ani și din partea mogâldețelor crescute de Nineta!

 
Iată câteva poze cu piticii, care au mai crescut un pic și care sunt bine, sănătoși.
 
“Avem 1 luna și 1 zi
???
 
Ce ziceți de noi?
Facem la litieră fără probleme.
Mâncăm bobițe și pliculeț.
Suntem în grafic cu greutatea și sănătoși.
Mai servim și biberon dar ușor ușor ne dșm pe mâncărică..doar ne cresc dințisori și măseluțe.
 
Începem să ne gasim familii iubitoare??
Eu zic să vă alegeți preferatul și dacă nu vă puteti decide..veniți să-i cunoașteți ! ?
Fiecare are o personalitate dragălașă.
Mai stau în creșa până intră în ritm cu mâncatul.
Dar se grabesc foarte tare. De la o zi la alta se schimbă.
 
0721938169
O să vă povestesc multe despre ei.

 

Și dacă mai sunt oameni buni, care să ne susțină încă puțin…mulțumesc și mă inclin.
Avem nevoie de scutece, lapte praf, nisip, pliculețe de juniori , hrană uscată.
Ajutorul vostru i-a făcut bine, mari și jucăuși.
Vă mulțumesc mult.????
 
Dacă doriți să ajutați în continuare pentru a duce minisiunea la final puteți dona în contul RO33INGB0000999900824623 deschis pe numele Popa Radu Adrian la ING Bank sau puteți lua legătura direct cu Nineta pentru a vă vedea cu ea și a-i da ajutorul personal.
 
Mai jos aveți poze pe săturate cu mogâldețele.
DonațiiOameni cu pisici pe creier

UPDATE JURNALUL NINETEI (28.05.2017)

Din fericire, numai vești bune de la Nineta. Toata lumea e bine, sănătoasă. Avem nevoie în continuare de ajutorul vostru, așa că, cine poate dona, o poate face în contul de mai jos:

RO33INGB0000999900824623 deschis pe numele Popa Radu Adrian la ING Bank

“NOUTĂȚI de la Creșa de Pisoi

Suntem mari de 27 zile ?
Suntem bine și pufoși.
Fără a fi intenția mea, puiuții au descoperit ieri castronelul cu bobițe de pui. Cum foamea era mare și Zuza mânca cu poftă, au făcut și ei la fel ???
Am renunțat la apărătoarea de carton. Am reamenajat spațiul lor ca să descopere și să se simtă liberi.
Am zis doar că suntem mari ?

Cremuim în continuare pentru hidratarea burticilor fără blăniță, Doamne ajută că merg bine și nu mai au probleme. Terminăm siropul de imunitate picaturi și rămânem doar cu lăpticul.
Căldura nu le lipsește, eu stând la parter am camera mai răcoroasă, așa că nu am renunțat la calorifer și păturica electrică. Le mențin 26 grade în cameră aerisind periodic.
Pisica mea mare se imprietenește cu ei și e urmarită de toată trupa ?
Consumăm laptele, scutecelele , baiță la două zile sau la urgență, când se trezesc manjiți cum nu mă aștept.
Sunt haioși, jucăuși și cuminței.
Veți vedea în poze ce AM REUȘIT ÎMPREUNĂ ?
Mă înclin și VĂ MULȚUMESC ?
Dacă sunteți alături de mine până vor fi adoptați , reușita acestei misiuni va fi de neuitat.
Aș vrea să strâng banuți pentru prima lor deparazitare, când fac 500 de grame, ca să nu avem emoții de paraziți.
În rest…toate sunt bune.
Mulțumesc din nou tuturor celor implicați în acest caz.
Chiar vă mulțumesc, sincer”

Dacă doriți să urmăriți cum au evoluat mogâldețele de care are grijă Nineta puteți intra pe pagina noastră de Facebook.

DonațiiOameni cu pisici pe creier

Jurnalul Ninetei (14.05.2017) – Update 3

Săptămâna trecută am inaugurat rubrica “Jurnalul Ninetei”. Asta se întâmpla pe pagina noastră de Facebook. Acum am adus-o și pe blog.

Pe scurt, este vorba de lupta pe care o duce o doamnă minunată pentru a ține in viață niște suflețele nevinovate. Puteți urmări povestea, încă de la început pe pagina de Facebook, aici o spunem oarecum din mers.

Puiuții sunt bine și încep să se întremeze. Fiecare zi în care rămân în viață este o luptă câștigată. Sunt încă mici și corpurile lor firave sunt sensibile la orice. (more…)